Wat is Integratieve coaching en therapie

Integratieve coaching en therapie benadert de mens als geheel. Ken jij de onbevangenheid van een klein kind? Een kind is nieuwsgierig en staat open voor nieuwe ervaringen. Ieder mens, klein en groot, ook jij en ik, doen negatieve ervaringen op, die ervoor zorgen dat we vaak minder onbevangen worden en dat we onszelf gaan beschermen tegen pijn, afwijzing. We ontwikkelen mechanismen, waardoor we minder kwetsbaar zijn, maar waardoor we ook minder in verbinding kunnen zijn met onszelf en anderen. Voorbeelden van deze beschermingsmechanismen zijn bijv. hard werken, in je hoofd leven, piekeren, pleasen. Deze mechanismen zijn heel effectief en nodig geweest, maar kunnen je nu erg belemmeren om vanuit keuzevrijheid te leven. Je bent daardoor in meer of minderen mate het contact kwijt geraakt met je gevoelens, je verlangens, je wil of je passie.

Hoe herken jij bij jezelf of integratieve coaching of therapie iets voor jou is?

  • Merk je dat je vaak moeite hebt om bij “echt” bij je gevoel te komen; je weet dat er iets is, maar wat het is, blijft onduidelijk?
  • Herken je dat je jezelf steeds weer voorneemt om het anders te doen, maar dat dat niet lukt?
  • Of andersom: je wilt iets niet, maar je betrapt jezelf er toch steeds weer op dat je het wel doet?
  • Kun je soms zomaar overvallen worden door negatieve gedachten over jezelf zonder een voor jou duidelijke aanleiding?
  • Vind je dat je soms met heftige emoties reageert op iets ogenschijnlijks onbenulligs?

Wat is eigenlijk integratief?

Integratieve coaching en therapie benadert de mens als geheel. Dat betekent de mens in al zijn dimensies, dus lichamelijke, psychische, sociale en spirituele kanten. Deze beïnvloeden elkaar en zijn één samenhangend geheel. Zo kunnen lichamelijke klachten te maken hebben met te veel stress of spanningen. Integratief betekent dat het gericht is op jou als mens met alles wat je bent, doet, denkt en voelt, dus in je handelen, denken en voelen. Je werkt aan verbinding tussen je hoofd, hart en handen, waardoor je (weer) meer in contact komt met jezelf, jouw krachtbronnen, jouw gevoelens en verlangens. Integratieve therapie maakt gebruik van verschillende bewezen effectieve psychologische behandelwijzen, waarbij jij en jouw doelen centraal staan. Samen bespreken we wat jij nodig hebt en waar jij naar toe wilt werken.

Centraal hierin staat dat ik uitga van gelijkwaardigheid en respect voor wie jij bent en wat je gelooft. We werken vanuit een veilige setting waarin jij mag zijn wie je bent.

Vrijblijvende kennismaking

Spreekt je dit aan en vraag je je af of dit iets is voor jou, neem dan contact op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we samen jouw hulpvraag duidelijk krijgen en kun je besluiten of er een klik is.

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.