Emotie-eten

Heb je het gevoel dat je al jaren een strijd levert met eten en gewicht? Heb je al heel veel diëten geprobeerd, maar is het nog niet gelukt om ook je ideale gewicht te bereiken en te blijven? Ga je eten als je niet lekker in je vel zit, als je moe of verdrietig bent of als je je verveelt? Of eet je juist om jezelf te belonen? Kun je je niet beheersen als je weet dat er nog iets lekkers in de kast ligt?

“Als ik blijf doen Zoals ik altijd heb gedaan, Blijft mij overkomen Wat mij altijd overkomt”

(Bron: “Uit de ban van emotie-eten”, Joanna Kortink en Greta Noordenbos)

Herken je bovenstaande? Dan kan het zijn dat je een emotie-eter bent. Gezond eten en afvallen is dan niet vanzelfsprekend en kan een bron van frustratie zijn. Het kan ertoe leiden dat je relatie met eten verstoord raakt. Je raakt ontmoedigd en hoopt dat een nieuw dieet de oplossing is. Echter het probleem van diëten is dat ze de oorzaak van het emotie-eten niet oplossen. Zo raak je in een vicieuze cirkel met eten, lijnen, overeten en frustratie. Je zelfbeeld kan daardoor negatief worden, omdat je het al zo vaak geprobeerd hebt.

Om uit die vicieuze cirkel van lijnen, overeten en frustratie te komen, is een aanpak nodig die het probleem bij de wortels aanpakt!

Ervaren diëtist en integratief therapeut

Als ervaren diëtist en integratief therapeut kan ik je helpen bij het werken aan een goede relatie met eten en jezelf. Je krijgt inzicht in je eigen eetgedrag en de onderliggende factoren. Je leert waar jouw valkuilen liggen en hoe je daarmee om kunt gaan. Je werkt hiermee aan een structurele oplossing voor je eet- en gewichtsproblemen. Zo leer je weer te genieten van eten!

Ik werk o.a. met de methode “Uit de ban van emotie-eten” en daarnaast met oefeningen vanuit de integratieve therapie. Zo combineer ik psychologie met bewust eten, waardoor je vanuit de verbinding tussen hoofd en hart beter leert voelen waar je echt behoefte aan hebt. Dan ervaar je keuzevrijheid bij het eten en hoef je niet meer te eten om je beter te voelen. Dat levert gezondheidswinst op, voor lichaam en geest. Zo kom je meer in balans, wat door werkt in alle facetten van je leven.

Je kunt bij mij terecht op individuele basis, waarbij je werkt aan je doelen, die we in overleg samen formuleren.

Vrijblijvende kennismaking

Spreekt je dit aan en vraag je je af of dit iets is voor jou, neem dan contact op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we samen jouw hulpvraag duidelijk krijgen en kun je besluiten of er een klik is.

Coaching en therapie voor een gezonde relatie met eten

Eten doen we allemaal. Het is een basisbehoefte om te kunnen leven, vanaf het prilste begin tot aan het eind van ons leven. Het is ons met de paplepel ingegoten! Ook eetgedrag wordt al op jonge leeftijd ontwikkeld, zowel gezond als ongezond. Denk maar aan het voorbeeld dat je geleerd hebt om je bord leeg te eten, ongeacht of het teveel is of niet. Een moeilijke relatie met eten kan ook ontstaan als je al wat ouder bent, omdat je misschien jezelf te dik vond en bent gaan lijnen, maar hebt ervaren dat het er sneller weer bij is dan er af. Misschien ben je daardoor vast komen zitten in een vicieuze cirkel van lijnen, overeten, je schuldig voelen en weer opnieuw beginnen.


Eetstoornis?

Twijfel je of je een eetstoornis hebt, dan ben je welkom bij mij om hierin een eerste stap te zetten. Samen kunnen we ontdekken wat er speelt en indien nodig, op zoek gaan naar de juiste hulp. Ook ben je welkom als je op de wachtlijst staat bij een eetstoorniskliniek, maar al wel vast de nodige ondersteuning kunt gebruiken. Ook begeleid ik bij het onderdeel voeding, terwijl jij daarnaast behandeld wordt binnen de GGZ voor de eetstoornis

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.