Coaching en therapie voor een gezonde relatie met eten

Eten doen we allemaal. Het is een basisbehoefte om te kunnen leven, vanaf het prilste begin tot aan het eind van ons leven. Het is ons met de paplepel ingegoten! Ook eetgedrag wordt al op jonge leeftijd ontwikkeld, zowel gezond als ongezond. Denk maar aan het voorbeeld dat je geleerd hebt om je bord leeg te eten, ongeacht of het teveel is of niet. Een moeilijke relatie met eten kan ook ontstaan als je al wat ouder bent, omdat je misschien jezelf te dik vond en bent gaan lijnen, maar hebt ervaren dat het er sneller weer bij is dan er af. Misschien ben je daardoor vast komen zitten in een vicieuze cirkel van lijnen, overeten, je schuldig voelen en weer opnieuw beginnen.

Hoe je situatie ook is, want er is geen mens hetzelfde, je bent welkom met alles wat er is! Hoe krachtig is het als je misschien ondanks schaamte toch die stap zet om hulp te zoeken! Welkom!

Ik werk vanuit de overtuiging dat hoe we eten nooit op zichzelf staat. Jouw en mijn eetgedrag is uniek en gekleurd door wie je bent, hoe en met welke normen en waarden je bent groot geworden, hoe je naar jezelf kijkt en anderen. Daarom werk ik niet met alleen voedingsadviezen of diëten, maar trek ik het breder naar wie jij bent als persoon en wat jij nodig hebt om verder te komen met jouw hulpvraag. Hier combineer ik voedingsadvisering waar nodig met integratieve coaching en therapie!

Vrijblijvende kennismaking

Spreekt je dit aan en vraag je je af of dit iets is voor jou, neem dan contact op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we samen jouw hulpvraag duidelijk krijgen en kun je besluiten of er een klik is.

Emotie eten

Heb je het gevoel dat je al jaren een strijd levert met eten en gewicht? Heb je al heel veel diëten geprobeerd, maar is het nog niet gelukt om ook je ideale gewicht te bereiken en te blijven? Ga je eten als je niet lekker in je vel zit, als je moe of verdrietig bent of als je je verveelt? Of eet je juist om jezelf te belonen? Kun je je niet beheersen als je weet dat er nog iets lekkers in de kast ligt? Herken je bovenstaande? Dan kan het zijn dat je een emotie-eter bent.


Eetstoornis?

Twijfel je of je een eetstoornis hebt, dan ben je welkom bij mij om hierin een eerste stap te zetten. Samen kunnen we ontdekken wat er speelt en indien nodig, op zoek gaan naar de juiste hulp. Ook ben je welkom als je op de wachtlijst staat bij een eetstoorniskliniek, maar al wel vast de nodige ondersteuning kunt gebruiken. Ook begeleid ik bij het onderdeel voeding, terwijl jij daarnaast behandeld wordt binnen de GGZ voor de eetstoornis

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.